Content maken

In deze les gaan we alvast een opzet maken voor de content die op jouw website komt te staan. De content is letterlijk de inhoud van jouw website, dus het geheel aan teksten en afbeeldingen. De content op jouw website is belangrijk en anders dan in een krant, magazine of boek. Online content wordt namelijk op een andere manier bekeken. Men scant een site eerst vluchtig om erachter te komen of de site hun aanspreekt. Zorg er dus voor dat jouw bezoekers snel vinden waar ze naar op zoek zijn.. Vinden ze dit niet, dan zijn ze ook zo weer weg. 

Wanneer mensen op jouw website komen is het dus super belangrijk dat je zo snel mogelijk hun aandacht trekt en deze zo lang mogelijk vast houdt. 

Vaak zul je zien dat een bezoeker eerst het beeldmateriaal en de koppen bekijkt. Daarna volgen de tussenkoppen en intro. De daadwerkelijke broodtekst wordt pas als laatste bekeken. 

Een website bezoeker bekijkt vaak niet meer dan vier of vijf pagina’s en zal de andere pagina’s waarschijnlijk niet te zien krijgen. Je kunt enigzins voorspellen welke pagina’s dat zullen zijn: home, over ons en aanbod zijn wel erg belangrijk. Maar zeker weten doe je het niet. 

De content van alle pagina’s moet dus goed op orde zijn. Niet alleen kan je op deze manier jouw bezoeker inpakken, ook Google kan dit opmerken en je hiervoor belonen, door jouw hoger in de zoekresultaten te plaatsen.