Navigatiestructuur

Bedenk welke pagina’s meest belangrijk zijn voor jouw website. Deze zul je zeer waarschijnlijk ook in het menu bovenin jouw webpagina teruglaten komen. 

Een goed menu is duidelijk en eenvoudig zodat iedereen die jouw website bezoekt direct snapt waar hij of zij naar toe moet. Let daarom in elk geval op de volgende drie punten als je een menubalk ontwerpt:

  1. Het menu bevat niet meer dan vijf of zes knoppen.
  2. Probeer waar mogelijk geen dropdown menu’s te gebruiken. Dit zijn de submenu’s die uitklappen.
  3. De namen van de knoppen zijn kort en bestaan maximaal drie woorden. De woorden die je kiest moeten passen bij de doelgroep en geven duidelijk aan waar de pagina waar je naar wordt doorverwezen over gaat.

Voor het overzicht ga je een visuele weergave maken van jouw navigatiebalk in de vorm van een tabel. Het zal er ongeveer zo uit komen te zien als het voorbeeld hieronder. 

  • In de bovenste rij zet je de hoofdknoppen neer. Bijvoorbeeld Home – Over Mij – Aanbod – Blog – Contact
  • De rijen daaronder kun je gebruiken om een eventueel dropdown menu te maken. In de kolom aanbod kan je bijvoorbeeld zetten van boven naar beneden jouw producten op diensten zetten. Bijvoorbeeld: workshops – ebook – coaching

Op deze manier dwing je jezelf om niet te veel knoppen te willen toevoegen aan de navigatiebalk.

HomeOver mijAanbodBlogContact
Workshop
E-book
Coaching

Nu mag jij! Teken eenzelfde tabel aan met de menu-knoppen die je in de menubalk bovenin jouw website wilt later terugkomen.